Bułki tostowe do zapiekania bezglutenowe bez laktozy 4x65g HAMMER MUHLE - BIO
Bułki tostowe do zapiekania bezglutenowe bez laktozy ekologiczne
Skład: skrobia kukurydziana*, woda, mąka ryżowa razowa*, syrop glukozowy* (kukurydza*), olej palmowy* nieutwardzony, drożdże*, JAJA*, siemię lniane*, zagęszczacz: guma guar*, błonnik jabłkowy*, sól morska, olej słonecznikowy*, kasza kukurydziana*, kwas: kwasek cytrynowy.
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Produkt zawiera alergeny: jaja.
Produkt może zawierać alergeny: śladowe ilości łubinu, orzechów, sezamu, białek mleka, i soi.
Masa netto: 260g
Pochodzenie: Niemcy
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 286kcal (1204 kJ)
Białko: 3,0g
Węglowodany: 46,9g
w tym cukry: 7,6g
Tłuszcz: 8,8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4g
Błonnik: 3,7g
Sól: 1,2g
Certyfikacja: DE-OKO-001 rolnictwo UE / spoza UE
Producent: Hammermuhle GmbH, D-67489 Kirrweiler
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.zo.o., ul. Annopol 3, 03-236 Warszawa, PL-EKO-01
Informacje dodatkowe:
Bez dodatku pszenicy.
Przygotowanie: piec przez 10 minut w 200 stopniach C.
Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i spożyć w ciągu 3 dni.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 1 miesiąc.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |