Chleb pełnoziarnisty bezglutenowy bez laktozy 400g HAMMER MUHLE - BIO
Chleb pełnoziarnisty bezglutenowy bez laktozy ekologiczny
Skład: mąka ryżowa razowa*, zakwas pełnoziarnisty* (mąka ryżowa razowa*, woda), woda, siemię lniane*, syrop glukozowy* (kukurydza*), SEZAM*, MĄCZKA SOJOWA*, drożdże*, kwas: kwasek cytrynowy, środek spulchniający: wodorowęglan sodowy, zagęszczacz: guma guar*, ziarna słonecznika*, sól morska, karmelowy syrop cukrowy*, przyprawy* (kolendra*, kminek*, koper włoski*, anyż*)
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Produkt zawiera alergeny: sezam, soję.
Produkt może zawierać alergeny: śladowe ilości łubinu, jaj, białek mleka i orzechów.
Masa netto: 400g
Pochodzenie: Niemcy
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 265kcal (1114 kJ)
Białko: 8,1g
Węglowodany: 37,6g
w tym cukry: 7,8g
Tłuszcz: 7,8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6g
Błonnik: 6,1g
Sól: 1,7g
Certyfikacja: DE-OKO-001 rolnictwo UE / spoza UE
Producent: Hammermuhle GmbH, D-67489 Kirrweiler
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.zo.o., ul. Annopol 3, 03-236 Warszawa, PL-EKO-01
Informacje dodatkowe:
Bez dodatku pszenicy.
Przygotowanie: najlepiej smakuje lekko przypieczony.
Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i spożyć w ciągu 3 dni.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 1 miesiąc.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |