BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE BIO

Chleb pita do zapiekania bezglutenowy bez laktozy 200g HAMMER MUHLE - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4015537430684

Chleb pita do zapiekania bezglutenowy bez laktozy ekologiczny

Skład:
pełnoziarnisty zakwas* (razowa mąka ryżowa*, woda), woda, SŁODKA MĄKA Z ŁUBINU*, razowa mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, zagęszczacz: guma guar*, sól morska, drożdże*, przyprawy* (kminek*, kolendra*, koper włoski*, anyż*)
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Produkt zawiera alergeny: łubin.
Produkt może zawierać alergeny: śladowe ilości orzechów, białek mleka, sezamu i soi.

Masa netto: 200g

Pochodzenie: Niemcy

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 256kcal (1083 kJ)
Białko: 11g
Węglowodany: 44,7g
w tym cukry: 3,2g
Tłuszcz: 2,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7g
Błonnik: 4,5g
Sól: 2,1g

Certyfikacja: DE-OKO-001 rolnictwo UE / spoza UE

Producent: Hammermuhle GmbH, D-67489 Kirrweiler
Dystrybutor:
Eko-Wital Sp.zo.o., ul. Annopol 3, 03-236 Warszawa, PL-EKO-01

Informacje dodatkowe:
Bez dodatku pszenicy.
Przygotowanie:
zamoczyć w wodzie i piec przez 10 minut w 200 stopniach C.

Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i spożyć w ciągu 3 dni.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 1 miesiąc.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak