Chleb pita do zapiekania bezglutenowy bez laktozy 200g HAMMER MUHLE - BIO
Chleb pita do zapiekania bezglutenowy bez laktozy ekologiczny
Skład: pełnoziarnisty zakwas* (razowa mąka ryżowa*, woda), woda, SŁODKA MĄKA Z ŁUBINU*, razowa mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, zagęszczacz: guma guar*, sól morska, drożdże*, przyprawy* (kminek*, kolendra*, koper włoski*, anyż*)
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Produkt zawiera alergeny: łubin.
Produkt może zawierać alergeny: śladowe ilości orzechów, białek mleka, sezamu i soi.
Masa netto: 200g
Pochodzenie: Niemcy
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 256kcal (1083 kJ)
Białko: 11g
Węglowodany: 44,7g
w tym cukry: 3,2g
Tłuszcz: 2,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7g
Błonnik: 4,5g
Sól: 2,1g
Certyfikacja: DE-OKO-001 rolnictwo UE / spoza UE
Producent: Hammermuhle GmbH, D-67489 Kirrweiler
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.zo.o., ul. Annopol 3, 03-236 Warszawa, PL-EKO-01
Informacje dodatkowe:
Bez dodatku pszenicy.
Przygotowanie: zamoczyć w wodzie i piec przez 10 minut w 200 stopniach C.
Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i spożyć w ciągu 3 dni.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 1 miesiąc.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |