*BEZGLUTEN Ciasto francuskie bezglutenowe (330g)
Ciasto francuskie bezglutenowe
Sposób przyrządzania: ciasto rozwałkować na grubość 3-5mm, w zależności od upodobania. Wyciąć kwadraty lub inne pożądane kształty (można na środku kwadratu położyć owoc i zamknąć kwadrat, aby powstał trójkąt. Ciasto należy piec w rozgrzanym piekarniku (ok. 200 stopni C) przez około 15 minut. Gotowe ciastka można posypać cukrem pudrem.
Przechowywać w temperaturze do +6ºC.
Masa netto: 330g
Producent: BEZGLUTEN
Pochodzenie: Polska
Skład: margaryna (oleje roślinne / palmowy, rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy) w zmiennych proporcjach, woda, emulgatory mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny, sól, przeciwutleniacz: palmitynian askorbylu, mieszanina tokoferoli, substancja annato), skrobia pszenna bezglutenowa, dekstroza, substancja zagęszczająca: guma guar i E464, skrobia kukurydziana, ocet, sól, żółtka jaj, błonnik pokarmowy, substancja spulchniająca: soda, regulator kwasowości: E575.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 2425kJ / 584kcal;
białko: 0,6g;
węglowodany: 45g,
w tym cukry 5,6g,
tłuszcz: 32,8g,
w tym kwasy tłuszczowe nacycone 9,01g;
sól: 0,65g.
Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 7 dni.
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |