Kategorie

 

BLOG

Sortuj rosnąco według: trafności | ceny | nazwy
Pełna lista Skrócona lista Lista alternatywna
Sortuj rosnąco według: trafności | ceny | nazwy
Pełna lista Skrócona lista Lista alternatywna

Naczynie do kiełkowania - kiełkownica BioNatura 1szt.

5905533000013
Producent: BIONATURA
Dostępność:
Jest
szt.
33,50 zł27,90 zł

Naczynie do kiełkowania

Producent: BioNatura

Produkt posiada atest PZH.

Naczynie do kiełkowania, dzięki trzem poziomom kiełkownicy pozwala na wyhodowanie w tym samym czasie trzech rodzajów kiełków. Do zestawu dołączona jest instrukcja obsługi.

Warto zaprzyjaźnić się z kiełkami nie tylko dlatego, że są smaczne. Stanowią one także prawdziwy koncentrat witamin i mikroelementów, takich jak cynk, żelazo, jod, mangan, lit czy selen. Z kolei o kiełkach lucerny powinni pamiętać wegetarianie. Jej kiełki są fantastycznym źródłem żelaza i łatwo przyswajalnego białka. Niezwykle  zdrową  zieloną  pigułką  są  kiełki  soczewicy  zawierające  kwas  foliowy  o  działaniu krwiotwórczym. Podobnie jak kiełki  lucerny mogą jeść je osoby, które nie tolerują preparatów żelaza. Kiełki rzodkiewki – dzięki dużej ilości witaminy  C  podnoszą  odporność  organizmu. Zawierają również dużo siarki, dlatego wpływają korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci. Kiełki  słonecznika – mają dużo cynku i żelaza. Kiełki soi to wyśmienite źródło żelaza, witaminy C i B1. By  zauważyć pozytywne działanie kiełków należy je spożywać codziennie, najlepiej na surowo, ponieważ wtedy nie tracą swych składników odżywczych.