Jajka "0" od kur zielononóżek - z chowu ekologicznego
Masa netto: minimalna masa netto 10 sztuk jaj - 530g
Klasa A - jaja różnej wielkości
Pochodzenie: Polska, wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów
Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo UE
Wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów.
Zapakowano w Zakładzie Pakowania Jaj Andrzej Kurasik, nr PL-10065901, 95-030 Rzgów, Prawda 60a, jednostka certyfikująca EKOGWARANCJA PTRE Sp.z o.o. dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.
Informacje dodatkowe:
Kod na skorupce jaja oznacza:
X-YY-ZZZZZZZZ
X - sposób chowu kur:
0- ekologiczny
1 - wolnowybiegowy
2 - ściółkowy
3 - klatkowy
YY - kraj pochodzenia jaj
ZZZZZZZZ - weterynaryjny nr identyfikacyjny producenta
Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
Natura i nic więcej!
Jaja po zakupie należy przechowywać w warunkach chłodnicznych
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 10 dni
Ko
|
Klientka od lat 29-01-2019
Przyznam, że od około roku kupuję praktycznie tylko te jajka. To jeden z nielicznych sklepów gdzie są stale dostępne EKOLOGICZNE JAJKA OD ZIELONONÓŻEK. Przepraszam za te capsy, ale naprawdę jest to wielka różnica. Zwykłe jajka od zielononóżek potrafią mieć tak marny smak (jak zwykłe fermowe). Te są perfekcyjne. |
A
|
Anonim 29-11-2018
Najlepsze jajka jakie udało mi się znaleźć. : ) izabella-decomanka |
z
|
zuza 15-11-2018
Smak tych jajek jest cudowny! |
Sk
|
Stały klient 25-10-2018
Nie tylko znakomite jajka, ale sklep potrafi je tak zapakować, że docierają w całości :) |
Sk
|
Stały klient 16-10-2018
Znakomite! Smak po prostu super! |
Przepis
Składniki:
- 4-6 jajek ugotowanych na twardo
- 200 g twarogu
- 2 łyżki śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego
- 2 ogórki kiszone
- 1-2 łyżeczki tartego chrzanu
- ½ pęczka koperku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane na twardo jajka przekrawamy na pół i usuwamy żółtka. Twarożek i żółtka jaj rozgniatamy widelcem, dodajemy chrzan, śmietanę lub jogurt i drobno pokrojone ogórki kiszone. Doprawiamy do smaku. Gotową pastę nakładamy do wydrążonych jajek. Podajemy z kiełkami rzodkiewki, szczypiorkiem lub listkami świeżych ziół.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food