WEGETARIAŃSKI BIO

Marchew ekologiczna pęczek - BIO (I)

Dodaj recenzję
Kod: 1886

Marchew jest cennym warzywem dzięki dużej zawartości prowitaminy A, która  poprawia wzrok i zapobiega tzw. kurzej ślepocie (podobnie jak tran, żółtko jaja, zielona pietruszka czy  pomidory). Marchew poprawia również przemianę materii, reguluje trawienie oraz wzmacnia włosy i paznokcie.  Spożywana na surowo w nadmiarze powoduje obciążenie wątroby, dlatego należy jeść ją z umiarem. Marchew najbardziej ze wszystkich korzeniowych gromadzi w sobie różne skażenia, pestycydy i toksyny stąd tak bardzo ważne jest skąd pochodzi i czy była uprawiana w ekologiczny sposób.

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Włochy

 

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie