BEZGLUTENOWE BIO

Pizza - mieszanka do wypieku 400g JOANNUSMOLEN - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8713445011082

Pizza - mieszanka do wypieku ekologiczna

Skład:
mąka pszenna durum*, mąka pszenna*, sól morska, proszek do pieczenia (kwas winny w proszku*, wodorowęglan sodu), drożdże*
* składniki pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego
Produkt może zawierać orzechy i nasiona.

Masa netto: 400g

Pochodzenie: Holandia

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 3253 kcal (1362 kJ)

Białko: 11,3g

Węglowodany: 66g

Tłuszcz: 1,2g


Certyfikacja: PL-EKO-09 rolnictwo UE/spoza UE

Wyprodukowane przez Joannusmolen Klantenservice, Hulsbos 3, 5431 NZ Cuijk, NL-BIO-01
Dystrybucja w Polsce: Vinet


Informacje dodatkowe:

Ekologiczna mieszanka do wypieku pizzy została przygotowana z najwyższej jakości ekologicznej pszenicy durum i soli morskiej. Z naszej mieszanki możesz upiec najlepsze spody do pizzy według włoskiej receptury.

Składniki do przygotowania włoskiej pizzy: 125ml wody, 2 łyżki oliwy z oliwek, sos pomidorowy, dodatki do wyboru (szynka, pieczarki, ananas), ser tarty, zioła (bazylia, oregano, świeżo zmielony pieprz, słodka lub ostra papryka).

Również potrzebne będą: wałek do ciasta, mikser z mieszadłem do ugniatania ciasta, misa

Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik i wysmaruj blachę oliwą z oliwek
2. Do misy dodaj 1/2 opakowania Joannusmolen Pizza BIO, wodę i oliwę z oliwek po czym wszystko wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Możesz to zrobić ręcznie lub używając miksera przy użyciu służącego do tego mieszadła. Odstaw na ok.10min aż drożdże zaczną pracować.
3. Wyjmij ciasto na blat, posyp mąką i krótko jeszcze raz zagnieć. Wałkiem uformuj okrągły spód do pizzy posypując w między czasie mąką co zapobiegnie przyklejaniu się ciasta do wałka. Na koniec palcami uformuj krawędź.
4. Tak przygotowany spód do pizzy umieść na blasze, dodaj sos pomidorowy, a na sosie poukładaj składniki, posyp startym serem, dopraw ziołami do smaku.
5. Piecz około 20-25 minut w nagarzynym piekarniku do temperatury 200 stopni C.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie