Rabarbar ekologiczny (pęczek) (500 g) - BIO (I)
Dodaj recenzję
Kod: 3590
Producent: Sezonowe - Warzywa i Owoce BIO
Rabarbar wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia. Jest również wykorzystywany w diecie przeciwzapalnej, która oparta jest na wykorzystaniu składników o wysokiej zawartości antyoksydantów, a stosowana jest do złagodzenia wielu przewlekłych dolegliwości.
>>> Rabarbar jest niezwykle bogaty w elektrolity - potas, magnez, wapń
>>> Ze względu na wysoką zawartość szczawianów należy ograniczyć jego spożywanie przy problemach z nerkami oraz stawami. Aby ograniczyć skutki uboczne działania szczawianów, należy łączyć rabarbar z nabiałem, który pochłania część jonów szczawianowych oraz obierać łodygi ze skórki, która szczawianów zawiera najwięcej.
Więcej
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Niemcy
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |