BEZGLUTENOWE BIO

Tarta na słono -mieszanka do wypieku 420g JOANNUSMOLEN - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8713445011051

Tarta na słono - mieszanka do wypieku ekologiczna

Skład:
mąka pszenna*, skrobia kukurydziana*, cukier trzcinowy*, sól morska, środek spulchniający (kwas winny w proszku*, wodorowęglan sodu)
* składniki pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego
Produkt może zawierać orzechy i nasiona.

Masa netto: 420g

Pochodzenie: Holandia

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 330 kcal (1381 kJ)

Białko: 9,4g

Węglowodany: 70g

Tłuszcz: 0,9g


Certyfikacja: PL-EKO-09 rolnictwo UE/spoza UE

Wyprodukowane przez Joannusmolen Klantenservice, Hulsbos 3, 5431 NZ Cuijk
Dystrybucja w Polsce: Vinet


Informacje dodatkowe:

Ekologiczna mieszanka do wypieku tarty została przygotowana z najwyższej jakości ekologicznych zbóż z odrobiną czystej soli morskiej. Z mieszanki można upiec pyszną tarte lub quiche według francuskiej receptury.

Składniki do przygotowania tarty z warzywami: 100g masła, 8 jaj, 100ml wody, 500g warzyw do wyboru (mieszanka warzyw), 250ml śmietany kremówki, 100g tartego sera (opcjonalnie)

Również potrzebne będą: tortownica lub blacha do pieczenia (średnica ok.24cm), mikser z mieszadłem do ugniatania ciasta, misa

Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik i wysmaruj masłem lub margaryną formę do pieczenia lub wyłóż papierem do pieczenia
2. Do misy wbij 2 jajka, dodaj uprzednio rozpuszczone po czym wystudzone masło, wodę oraz mieszankę Joannusmolen Tarta na słono BIO, po czym zagnieć składniki do uzyskania jednolitej masy. Możesz zrobić to ręcznie lub używając miksera przy użyciu służącego do tego mieszadła. Odstawa na 10min.
3. Pokrój warzywa i ugotuj je al dente lub podsmaż na oliwie, ewentualnie na maśle, aż będą szkliste i jędrne.
4. Pozostałe 6 jajek wbij do misy, dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami, wymieszaj.
5. Wyłóż ciastem wnętrze formy, spód i boki (boki możesz wyłożyć podwójną wartswą ciasta). Kolejno dodaj warzywa i wlej na nie mieszankę ze śmietaną. Możesz całość posypać serem.
6. Włóż tak przygotowane ciasto do piekarnika nagrzanego do temp.200 stopni C (bez obiegu powietrza). Piecz 35-45 minut aż ciasto się zrumieni.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie