WEGETARIAŃSKI BIO

DARY NATURY Pieprz czarny ziarnisty (50g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5902768527865
Producent: DARY NATURY
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadają się do przyprawiania steków oraz surówek warzywnych.

Masa netto: 50g
Producent: DARY NATURY
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Sri Lanka/Tanzania

Skład: pieprz czarny* 100%
*składniki pochodzenia ekologicznego
Certyfikat: PL-EKO-01
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym  miejscu 

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK 
Produkt wegański: TAK 
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Karkówka marynowana w soku z kimchi
Karkówka marynowana w soku z kimchi

Składniki:

Sposób przygotowania:

Karkówkę kroimy na 1,5 cm plastry. Delikatnie rozbijamy z obydwóch stron. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do miski, do której dodajemy majonez, posiekane ząbki czosnku oraz sok z kimchi. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Mięso przed grillowaniem ocieplamy do temperatury pokojowej. Grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu przez około 5 minut z każdej strony. Karkówki nie grillujemy długo, aby nie straciła kruchości i soczystości. Po zdjęciu z grilla ma być miękka i zarumieniona. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

 

Przepis pochodzi od naszego dostawcy Old Friends Kimchi.